10 Haziran 2009 Çarşamba

Sony Ericsson’dan Çevreci Yaklaşım

Sony Ericsson’dan Çevreci Yaklaşım

Sony Ericsson’dan Çevreci Yaklaşım

Sony Ericsson, GreenHeart stratejisi kapsamında 2015 yılında tüm iç operasyonlarında ortaya çıkan karbon emisyonunu %20 oranında, tüm üretim sürecinde ise %15 oranında düşürmeyi hedeflediğini açıkladı.

Sony Ericsson bu sözü GreenHeart ürün portföyünde yer C901 ve Natie isimli iki yeni modeli ile tutacak. C901 ve Natie, uzun süredir telefon üretiminde riskli kimyasal kullanımı aza indirgeme çalışmalarının en önemli ürünleri.

Telefonların kullanım kılavuzları alışılmışın dışında kağıt olarak değil; elektronik olarak cihazın içerisinde yüklü olarak bulunuyor. Bu özelliği %90 oranında da kağıt tasarrufu sağlıyor. E-kullanım kılavuzu ürünü daha kompakt bir ambalaj içerisinde sunmayı sağlarken; geri dönüşümlü plastik ve düşük-güç sarfiyatlı şarj cihazı da %80’in üzerinde karbondioksit emisyon düşüşünü mümkün kılıyor. Tüm bu yenilikçi özellikleri sayesinde Naite’nin karbondioksit ayak izi %15 düşürülmüş oluyor.

Sony Ericsson karbon emisyonunu %20 oranında düşürmek istiyor.

Sony Ericsson, endüstri standartlarını aşarak, zararlı madde kullanımını aza indirgemek ve düşük-güç sarfiyatlı piller geliştirmek için çalışıyor. Bu çalışmalar sonucunda, telefonların üretimden geri dönüşümüne kadar olan süreleri içerisindeki karbondioksit salınımını azaltmaya çalışıyor. Bu da ister istemez çevreye duyarlı bir yaklaşım geliştiriyor.

Sony Ericsson, GreenHeart stratejisini C901 ve Natie adlı ürünlerle başlatıyor.

Sony Ericsson, 2011 yılından itibaren, cep telefondaki geri dönüşüm işlemini kullanıcılar için kolaylaştırmak istiyor. Başlatılan TakeBack uygulaması sayesinde 1 milyon adet cihazı toplamayı hedefliyor.

:: Sony Ericsson'un bu yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Yazan: Ecevit Bıktım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder