15 Haziran 2009 Pazartesi

IBM ve KoçSistem El Ele

KoçSistem, teknoloji devi IBM'in yeni veri depolama ürünü XIV'nin Türkiye'deki satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek üzere IBM ile iş ortaklığına imza attı.

Günümüzün ve geleceğin temel iş gereksinimlerini desteklemek üzere tasarlanmış bir üst uç disk sistemi olan XIV, teknolojide bir devrim niteliği taşıyor. Erişilebilirlik, yönetilebilirlik, güvenilirlik gibi tüm üst seviye kurumsal depolama ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan XIV, üst uç disk sistemleri için yeni bir performans ve güvenilirlik düzeyi sunuyor. IBM Bilgi Altyapısı'nın temel bir bileşeni olan XIV sistemi, her koşulda tutarlılık, sorunlu noktalara karşı dayanıklılık ve donanım hatası durumunda servis seviyesini koruyan tutarlı bir performans sağlıyor.

XIV'nin tasarımı, her biri kendi işlemci, hafıza ve depolama birimlerine sahip çok sayıda bileşenden oluşan bir 'grid' yapısına dayanıyor. Devrim niteliğindeki bu mimari, benzersiz performans, esneklik, ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik özellikleri sağlıyor. Grid tabanlı teknoloji, performanstan ödün vermeden yüksek kullanılabilirlik sunarak verileri tüm diskler üzerine eşit yoğunlukta dağıtırken, kullanımı kolay arabirim, daha çok sayıda BT çalışanının doğrudan depolama ünitesi ile çalışmasını sağlayarak 7/24 müşteri desteği verme becerisini artırıyor. Sanallaştırılmış sunucularla birlikte çalışarak veri yerleştirme süresini günlerden saatlere indiriyor, alan birimleri dakikalar içinde oluşturulabiliyor, değiştirilebiliyor ve atanabiliyor.

Geleneksel depolama sistemleri hem yüksek maliyetli olup hem de üreticiye ve servislerine bağımlı kalmayı gerekli kılarken, XIV benzeri olmayan esnekliği ve kullanım kolaylığı ile değişen ihtiyaçlara anında cevap verebiliyor. XIV ile herhangi bir depolama alanının boyutunu değiştirmek, yeniden yaratmak, kopyalamak, eski haline getirmek çok kolay hale geliyor. XIV'yi diğer depolama sistemlerinden ayıran en önemli özellik ise, eşdeğer kapasiteye sahip diğer üst düzey depolama sistemlerinden çok daha az enerji tüketmesi ve kurumlara işletim avantajı sağlarken çevreye de çok daha az zarar vermesi.

::
Konu hakkındaki düşüncelerinizi buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder