22 Haziran 2009 Pazartesi

Görüntünüzü İyileştirmenin Yolları

Görüntünüzü İyileştirmenin Yolları

Görüntünüzü İyileştirmenin Yolları

Sahip olduğunuz büyük ekran TV mağazadaki gibi kaliteli sunumlar gerçekleştirmiyor mu? Birkaç ufak ayar ile görüntü kalitenizi daha iyiye taşıyabilirsiniz.

Birçok kullanıcı bu durumdan rahatsız oluyor. Mağazada aslan gibi kükreyen ve kaliteli görüntüler sunan büyük ekran TV'ler eve geldiğinde ise bir kediye dönüşüyor. Mağazalarda size sunum yapılan kaynak yüksek çözünürlüklü ve TV'lerin tüm ayarları maksimum kalite için ayarlanmış durumda. Eve gelen HDTV ise standart ayarlar ile donatılmış ve siz bu ürüne çok yüksek kalitede sunum yapmayan bir video kaynağını bağlıyorsunuz. Sonuç tabii ki hüsran olabiliyor.

HDTV'yi satın aldığınız mağazaların tümünde florans aydınlatma kullanılıyor. Sizde oturma odanızda florans aydınlatma kullanıyorsanız birinci aşama tamam demektir. Farklı bir aydınlatma sisteminiz varsa (bu daha az aydınlatma demektir) HDTV'de renklerin doğal görünümü, yüksek görüntü kalitesi ve memnuniyet için farklı ayarlar yapmalısınız.

Üreticiler kullanıcıların işini kolaylaştırmaya çalışıyor. TV'lerin sunum çeşitlerine baktığınızda sinema, oyun gibi otomatik ayarların bulunduğunu görürsünüz. Bu ayarların amacı, üreticilerin sizin evinizde en iyi görüntüyü almak için tahminde bulunmasından ibaret. Çünkü her ev birbirinden farklı, kendi evinizde doğru görüntüyü almak birkaç dakikanızı harcamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder